• Področja

  HPL plošče

  Elegantni videz, združen z visoko kvaliteto in široko namembnostjo.

  Kamen

  Okolju prijazen furnir iz naravnega kamna

  Tla

  Barvni premazi za tla

 • Proizvodi
 • Proizvajalci
 • info@koop.si 07 47 788 20

  Ekogradnja

  Izboljšujemo bivalne pogoje z ekološko prijaznimi materiali

  Ekogradnja

  Kako v današnji poplavi gradbenih materialov narediti pravo izbiro?

  Živimo v času, ko vse bolj prihaja v  ospredje ekologija, energetska varčnost, trajnostna gradnja, varovanje okolja v celotnem življenjskem ciklusu gradbenih materialov, ter na drugi strani, zahteva po zagotavljanju  prijetnih  bivalnih pogojev. Vse to zahteva skrbno izbiro gradbenih materialov, ki  morajo poleg gornjih zahtev  omogočati kreativno svobodo tudi z vidika estetike in oblikovanja ter biti enostavni za uporabo.

  slatelite_project55.jpg

  Z intenzivno gradnjo smo se v preteklosti  vse bolj odmikali  od uporabe  naravnih materialov. S kemikalijami in posebnimi substancami ter dodatki, je bila  dosežena večja trajnost in odpornost gradbenih materialom, vendar na račun bivalnega ugodja in ekologije. Rezultat tega so nezdravi pogoji za bivanje  zaradi pojava plesni, zatohlosti, kot tudi pretirano  izsuševanje zraka. Zato se dodatno pojavlja zahteva po vgradnji dragih sistemov za izmenjavo in filtriranjem zraka, ter za uporabo raznih zaščitnih sredstev in čistil.

  Ekogradnja

  Ohranimo stik z naravo.

  V našem programu Koop ekogradnja nudimo gradbene materiale na osnovi plute, zaščitne premaze in barve na vodni bazi, tanke plošče iz naravnega kamna, tesnilno-lepilni materiali  brez agresivnih kemikalij, kot so izo-cianatov, kisline, topila.