• Področja

  HPL plošče

  Elegantni videz, združen z visoko kvaliteto in široko namembnostjo.

  Kamen

  Okolju prijazen furnir iz naravnega kamna

  Tla

  Barvni premazi za tla

 • Proizvodi
 • Proizvajalci
 • info@koop.si 07 47 788 20

  Fasade

  Materiali za fasade Diasen

  image--001.jpg

  Termo-izolacijski ometi za fasade in za izsuševanje zidov na osnovi plute

  Ohranimo stik z naravo

  Zahteve po učinkoviti toplotni izolaciji zgradb delujejo kot dvorezen nož. Brez temeljite zatesnitve in izolacije ni  rezultata, negativni učinek tega pa je onemogočena naravna ventilacija zidov.  Zato se pokaže potreba po vsiljeni ventilaciji (izmenjavi zraka), to pa potegne za sabo velik dodatne strošek.

  Domov

  Iz kakšnih materialov narediti fasado, ki diha?

  Pluta – čudežna dobrina narave

  Pluta je naravni material, pridobljena iz lubja drevesa plutovca. Postopek pridobivanje plute je ekološko neoporečen proces, pridobljena pluta se uporablja v popolnoma naravni obliki, torej oboje popolnoma zadovoljuje zahtevam glede trajnostne gradnje. Za pridobivanje plute debla zgolj  luščijo, pri tem dreves ne poškodujejo in rastejo dalje. Drevesa imajo življenjsko dobo tudi do 200 let. Prvo lupljenje opravijo na 12 let starem drevesu in postopek ponovijo vsakih 6 let. Pluta je podobna satovju, vsebuje približno 80% zraka, zato deluje kot odličen naravni toplotni izolator, omogoča prehod zraka, poleg tega tudi zelo učinkovito duši zvok Zaradi naravnega obrambnega mehanizma je odporna na bakterije in termite, s staranjem ne izgublja  prvotnih naravnih lastnosti. Velika prednost plute  je tudi v tem, da je ognje podporna.

  Plutovina – narava v vašem domu

  Diathonite Thermactive.037 in Diathonite Deumix

  Material za termo-izolacijske fasade in omet za izsuševanje

  Brez stirodurja, stiropora, steklene volne

  Ugodna bivalna klima, rezultat sožitja med naravo in tehnologijo

  Diasen

  Pluta je v gradbeništvu že dolgo znan kot toplotno izolacijski material, v oblikah plošč ali drobljenca. Sedaj pa je na voljo tudi  gradbeni materiali »ready to use«, za izdelavo fasad z učinkovito termo-izolacijo in tudi omet za izsuševanje vlažnih zidov. Mešanica drobirja iz plute in ostalih povsem naravnih materialov, vsebuje  80 % zraka. Materiali so žilavi, vendar dovolj elastični, nudijo zelo dobro zvočno in toplotno zaščito, ter zelo dobro prepustnost za zračno paro, so negorljivi, naravno odporni proti bakterijam in termitom.

  Materiali Diathonite so negorljivi, primerni za protipožarno gradnjo.