Termo-izolacijski ometi za fasade in za izsuševanje zidov na osnovi plute

Ohranimo stik z naravo

Zahteve po učinkoviti toplotni izolaciji zgradb delujejo kot dvorezen nož. Brez temeljite zatesnitve in izolacije ni rezultata, z njima pa prihaja do negativnega stranskega učinka,ki se odraža v onemogočanju naravne ventilacije zidov. Pokaže se potreba po vsiljeni ventilaciji (izmenjavi zraka), kar predstavlja velik dodaten strošek.

Iz kakšnih materialov narediti difuzijsko prepustno fasado?

PLUTA – ČUDEŽNA DOBRINA NARAVE

Pluta je naravni material pridobljen iz lubja drevesa plutovca. Življenjska doba teh dreves lahko doseže 200 let. Postopek pridobivanje plute je ekološko neoporečen. Obsega zgolj luščenje odmrlega dela skorje debla, pri čemer drevesa ostajajo nepoškodovana, lahko rastejo dalje in se obnavljajo.

Prvo lupljenje se opravi pri 12 let starem drevesu, postopek pa se lahko ponavlja vsakih 4-6 let. Pluta je podobna satovju, vsebuje približno 80 % zraka, zato deluje kot odličen naravni toplotni izolator, omogoča prehod zraka in zelo učinkovito duši zvok. Njena velika prednostje tudi v tem, da je negorljiva. Zaradi naravnega obrambnega mehanizma je odporna na bakterije in termite, s staranjem ne izgublja prvotnih naravnih lastnosti. Pluta se uporablja v popolnoma naravni obliki in tako v celoti zadošča zahtevam trajnostne gradnje.

Plutovina – Narava v vašem domu

Diathonite Thermactive.037 in Diathonite Deumix

  • Material za termo-izolacijske fasade in omet za izsuševanje.
  • Brez stirodurja, stiropora, steklene volne.
  • Ugodna bivalna klima, rezultat sožitja med naravo in tehnologijo.

Pluta je v gradbeništvu že dolgo znana kot toplotno izolacijski material, v obliki plošč ali drobljenca. Sedaj pa so na voljo tudi gradbeni materiali »ready to use«, za izdelavo fasad z učinkovito termo-izolacijo in tudi omet za izsuševanje vlažnih zidov.

Mešanica drobirja iz plute in ostalih povsem naravnih materialov, vsebuje 80% zraka. Materiali so žilavi, elastični, nudijo zelo dobro zvočno in toplotno zaščito, imajo zelo dobro prepustnost za zračno paro, so negorljivi in naravno odporni proti bakterijam in termitom. Materiali Diathonite so negorljivi, primerni za protipožarno gradnjo

MATERIALI